Phonation straw

Phonation straws for massage of your vocal cords, so they become softer and shuts tighter to give a better and stronger voice, and to expands your vocal range.

FR-260
11 st i lager
1-3 arbetsdagar

Välj variant:

Volume discounts

Quantity Unit discount You Save
3 10% kr30.96
10 15% kr154.80
30 20% kr619.20
kr103.20

Våra fonationsrör tillverkas i Sverige av Scientific Lab Glass i Löberöd, Skåne, som tillverkats i olika former till forskning och utveckling sedan 1985.

Fonation är en uppfinning från 60-talet och fortfarande pågår forskning om dess positiva egenskaper. Det började som ett hjälpmedel vid problem med rösten efter sjukdom, operation eller andra problem som kan uppstå med rösten. Rören används flitigt av logopeder över hela landet och det ingår även i utbildningen av logopeder att få kännedom om fonation. Detta deltagande i att i stort sett hela Sveriges artistelit, körer samt teatrar numera använder fonation för att hålla sin röst i bra skick.

När du fonerar så masserar du dina stämband vilket gör att de blir mjukare och sluter tätare, klangen blir bättre och omfånget större.

Det är viktigt att du skaffar ett rör som motsvarar ditt röstläge:

Female voice Male voice Straw length
Hög sopran Hög tenor 26,0 cm
Lägre sopran Lägre tenor 26,5 cm
Mezzosopran Baryton 27,0 cm
Alt Lägre baryton 27,5 cm
Lägre alt Bas 28,0 cm

Hur fonerar man?

Röret placeras ca 1-2 cm under vattenytan i ett glas. Stoppa andra änden av röret i munnen och använd normalt taltonsläge och normal röststyrka och bubbla i vattnet. Viktigt är att inte ta i för hårt eller blåsa över.

Det finns även info på Youtube med en film som visar fonation. Sök då på "Anna Lena Tideman" eller "fonation". Är du osäker på hur du skall använda rören, tveka inte att höra av dig till en logoped eller röstcoach.

FR-260
11 Items

Specific References

MPN
FR

You might also like

Comments (0)
No customer reviews for the moment.

Customers who bought this product also bought: